само 12 шофьори преминават през лекарски кабинет сутрин, като прегледът се

...
само 12 шофьори преминават през лекарски кабинет сутрин, като прегледът се
Коментари Харесай

Само 12 шофьори преминават сутрин през здравна проверка

само  12 водачи минават през лекарски кабинет заран, като прегледът се прави по предписанията в наредбата. Това сподели в ефира на bTV фелдшерът Мария Андреева.

„ Шофьорът се разпитва в детайли дали има някакви недоволства, какви лекарства приема и до какъв брой часа е работил предходния ден. Задължително би трябвало да е спазена 12-часовата отмора сред промените “, уточни още Андреева.

По информация на bTV е навлязъл в насрещното придвижване

Темата за здравословното положение на водачите в градския превоз е на дневен ред от вторник, когато рейс удари жена в София. Тогава стана ясно, че повода е прилошаването на водача .

„ Прегледите на водачите в градския превоз се вършат всекидневно и те са наложителни по закон. Водачите минават през лекарския кабинет по избран график, който се подава от нарядните. Водачът няма по какъв начин да излезе на работа, в случай че не е минал през този обзор, както и през тест за алкохол “, изясни Андреева.

Мъжът е изгубил схващане, след което рейсът удря пресичаща жена и стопира в две паркирани коли

Тя е безапелационна, че на всички водачи се мери наложително кръвното налягане и пулса. „ Проверява се дали той е в добра централизация, а когато се наляга, при съществуването на някакви недоволства, се мери температура и се вършат по-подробни проучвания “, добави Андреева.

От думите ѝ стана ясно също по този начин, че в границите на целия ден през кабинета минават 15-20 души, преди да седнат зад кормилото. Андреева призна,че от време на време се случва на някого да му прилошее и тогава подават сигнал в Бърза помощ или насочват лидера към Транспортна болница.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР